Вторник 20, Октомври 2020г.

Забавна математика с Роботи Финч

Публикувана на: 25.06.2019г. (обновена на: 30.11.-0001 00:00:00)

На 17.05.2019г. с моите ученици от 4 клас на ОУ „П.Славейков“, Димитровград, които са участници в клуб „Забавна математика – играй, учи, развивай се“ посетихме градска библиотека „Пеньо Пенев“. Там те се запознаха с роботите Финч – една възможност, която повишава интереса към новите технологии, насърчава децата да усъвършенстват дигиталните си умения и да осъществяват своите идеи с помощта на програмирането. Учениците задаваха команди на роботите – да извършват движения, повторения, да издават звуков и светлинен сигнал.

Според проучване на Световния икономически форум, 65% от децата, които сега започват училище, ще се занимават с професии, които все още дори не съществуват. Отговорът на новите предизвикателства е т.нар. STEM – направления (от английски – science, technology, engineering and mathematics) – понятие, което обединява природните и инженерните науки, технологиите и математиката. Това са професиите на бъдещето, които ще решават сложните предизвикателства, свързани с ограничените ресурси и динамично променящите се потребителски нужди.

Изказваме благодарност на домакините ни от библиотека „Пеньо Пенев“ и специално на г-жа Ирина Ангелова, благодарение на които децата научиха нови неща като се забавляваха.

       

Сподели: