Четвъртък 29, Септември 2022г.
Текущи новини
Публикувана на: 15.07.2022г.

Академия КИТ

През новата учебна 2022/23 година, Основно училище "Пенчо Славейков"- Димитровград и Академия КИТ предлагат обучение по Менталната аритметика. Това е програма за интензивно и всестранно развитие на детския потенциал с помощта на древното японско сметало абак – откритие номер 2 за човечеството според списание „Форбс“, или едно от най-важните открития на всички времена. В основите на тази високоефективна система е смятането наум с големи числа. Принципът на сметалото е на повече от две хиляди години, а в страни като Япония, Сингапур, Китай се използва и днес в училище. Менталната аритметика се преподава в над 50 държави в целия свят, предимно на деца (в САЩ, Англия, Канада, Австралия, Тайланд, Русия), но в някои държави – и на възрастни. В САЩ го използват и при много възрастни хора като профилактика срещу Алцхаймер.
Менталната аритметика позволява ефективно и хармонично да се развиват двете полукълба на мозъка, за да може детето да възприема максимално бързо и да обработва различна по вид информация.
Занятията са предназначени за учениците от 1, 2, 3 и 4 клас и ще се водят от квалифицирани преподаватели от училището, извън редовната учебна програма (като занимания по интереси).

КЛИП

При же;ание попълнете АНКЕТАТА!

 

Сподели: