Неделя 20, Януари 2019г.
Текущи новини
Публикувана на: 14.12.2017г.

Петокласници представят проект по литература, история и изобразително изкуство на тема „Боговете на древните гърци“

Петокласници представят проект по литература, история и изобразително изкуство на тема „Боговете на древните гърци“
Вдъхновени от приказния свят на старогръцките митове, учениците представиха проект, посветен на древногръцките богове, които изучават в 5 клас в часовете по литература и история. Участниците изработиха своите атрибути в часа по изобразително изкуство.
Пред развълнуваните родители на малките актьори оживяха частите на света, първите семейни двойки - Земята Гея и Небето Уран, страшният и коварен титан Кронос и титанидата Рея, Гръмовержецът Зевс и величествената му съпруга Хера, както и олимпийските богове Посейдон, Хадес, Артемида и Хефест в изпълнението на Павлин, Кремена, Христина, Петя, Васил, Добромир, Кристина, Фелипе, Жанет, Виктор, Яница и Делчо.
Инценирайки примери от живота на боговете, петокласниците показаха как трябва да се отнасят хората помежду си. Йоанна и Антоана в ролите на великата богиня Деметра и красивата и дъщеря Персефона разкриха силата на майчината любов. Гергана разказа как богинята на любовта Афродита дарява щастие на Пигмалион, като съживява статуята на красивото момиче, сътворена от самия него.Славка изпълни ролята на властната, войнствена и непобедима Атина Палада, която наказва девойката Арахна /Теодора/за нейната надменност.
Накрая Ралица и Михаела изиграха сцената, когато Пандора моли Надеждата да остане завинаги при хората. А водещата Александра обобщи уроците, които са научили от митовете - да вярват в надеждата, да уважават другите, да не се възгордяват.

Линк към галерията >>ТУК<<

Сподели: