Неделя 23, Юни 2024г.
След акцията "Стара хартия за нова класна стая на открито" резултата е общо 5376 кг.
Поздравления!
 
 
 
* * * * * 
 
Уважаеми ученици, учители и родители,
Дейностите по проект "Зелена генерация" продължават с инициативата "Стара хартия за нова класна стая на открито".
Акцията ще се проведе на 20.04. 2023г. /четвъртък/ от 7:30 до 15:00 ч.в двора на училището. Количества по-големи от 100 кг.
ще се приемат директно в пункта на фирма "Феникс Гама " на ул. "Панорамен път". За най-активните класове ще има грамоти и награди!
 
 
 
 
* * * * *
 
Скъпи ученици, учители, родители и приятели на ОУ "Пенчо Славейков"!
Днес беше празник - весел, цветен, споделен, непринуден! Благодарим,
че помогнахте той да се случи и бяхте част от него! Благодарение на Вашата ангажираност,
съпричастност и добротворство, беше събрана сумата от 6230.40 лв, която ще бъде използвана
за изграждане на класна стая на открито за провеждане на интересни интерактивни уроци.
 
 
 
 
* * * * * 
 
 
* * * * *
 
Екипът на ОУ"Пенчо Славейков" ви призовава да се включите. Заедно можем да променяме!
 
 
* * * * *
 
На 22.03.2023г. учениците от 6а и 2а класове отбелязаха Световния ден на водата с посещение на Пречиствателната станция за отпадни води в Димитровград. Те разгледаха съоръженията за третиране на отпадните води и се запознаха с етапите на пречистване и дезинфекция . С тази инициатива стартира проектът "Зелена генерация" . Идеята е на 6а клас, които вече имат опит в проектно - базираното обучение. Целта е да се разширят знанията на децата по въпросите, свързани с опазването на околната среда, както и изграждане на отговорно отношение към природата. Планирани са редица дейности като организация и провеждане на Великденски еко базар, акция за събиране на хартия, отбелязване на Международния ден на околната среда и др. Чрез реализиране на дейностите по проекта, учениците се надяват да съберат средства за изграждане на дървена беседка за уроци на открито в двора на училището.
С цел стимулиране на екипната работа и приемствеността в училище, партньори на 6а клас в организацията на проекта ще бъдат 2а клас, които също се обучават проектно- базирано.
Уважаеми ученици, учители и родители! Нека покажем, че опазването на природата е грижа на всеки един от нас ! Присъединете се към нас!
Мисли глобално - действай локално!
 
Сподели: