Сряда 24, Юли 2024г.

Виртуално честване на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Публикувана на: 23.05.2020г. (обновена на: 25.05.2020 10:36:00)

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

24 май 2020 в ОУ "Пенчо Славейков" 

 С виртуално тържество  СЛАВЕЙКОВЦИ  честват  24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. В този ден за преклонение пред святото дело на братята Кирил и Методий и всички просветители, по традиция дворът на ОУ „Пенчо Славейков“ се изпълва с детски глъч, песни и усмихнати родители и ученици, но през настоящата година най-светлият български  празник  беше отбелязан по различен, но достоен начин.

След задължителното вдигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме, под звуците на химна „Върви народе възродени“ бе  експонирана виртуална изложба от рисунки на учениците посветена на празника.

С емоционално слово г-жа Ангелова – Директор на ОУ „Пенчо Славейков“, приветства ученици, учители и родители, изразявайки задоволство от отличната екипна работа, за която  ОУ „Пенчо Славейков“ е отличено  със специална грамота  на РУО – Хасково. Наградени виртуално бяха изявили се ученици в национални и регионални  олимпиади, състезания и конкурси. С престижната награда за цялостна дейност СЛАВЕЙКОВЕЦ- 2020 г. бе отличена Йоанна Петкова – ученичка от 7 клас. Награди получиха и педагозите: г-жа Елза Маркова – начален етап, г-жа Денка Николова – прогимназиален  етап, г-н Живко Митев – преподавател по физическо възпитание и спорт, за постигнати високи резултати, а за цялостна дейност бяха наградени г-жа Тоска Стоилова – Заместник-директор на училището и г-жа Катя Гочева - ръководител направление ИКТ в ОУ "Пенчо Славейков", която за учебната 2019-2020 г. е удостоена  и от Министерството на образованието и науката с авторитетното  отличие  "Неофит Рилски".

Стихове, песни, танци и специално подготвени  поздрави създадоха невероятна емоция и превърнаха  тържеството в истински празник на духовността, с което славейковци  доказаха, че 24 май  е денят  на всички, които носят в сърцето си любов и признателност  към  словото  и към българското!

 

 

Сподели: