Вторник 27, Февруари 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 09.02.2024г.

Обучителен курс по ЕРАЗЪМ+ за учители

ОУ ,,П. Славейков" Димитровград беше партньор по проект "GameEduQuest". Ludbreška udruga mladih entuzijasta (LUMEN) организира обучителния курс по ЕРАЗЪМ+ GameEduQuest, събирайки 31 младежки работници, учители, координатори на проекти и доброволци от Полша, България, Италия, Португалия, Сейнт Мартин, Грузия, Албания и Турция. Събитието се състоя в Св. Мартин на Мури, Хърватия, от 21 до 28 януари 2024 г.
С централна тема фокусирана върху творческия и ангажиращ свят на настолните игри като иновативен инструмент за неформално образование. Обучението имаше за цел да изследва различни аспекти на неформалното образование.
Основната цел на проекта беше да подобри и развие неформалните образователни аспекти, чрез използването на настолни игри. Участниците в проекта активно участваха в създаването и прилагането на настолни игри в образователния сектор. Освен това те имаха възможност да се срещнат с хора от различни националности и култури, като създадоха нови приятелства. Няколко проектни вечери бяха посветени на културен обмен, позволявайки на участниците да споделят културни и идеологически подробности. 
Сподели: