Понеделник 22, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 22.02.2024г.

Поклон пред паметта и делото на Апостола на свободата!

Свобода - мечтата на Апостола! В чест на 151 години от обесването на Васил Левски с учениците от 5 Б клас на 
ОУ "Пенчо Славейков" и 2 А клас от ОУ "Алеко Константинов" проведохме съвместен STEM урок.
Всички ученици взеха активно участие, показаха знания и научиха още за делото на Апостола от своите нови приятели.
*******
По повод 151 години от обесването на Васил Левски, учениците от ЦДО 2,,б” клас засвидетелстваха своето преклонение пред него. Представиха тематични проекти за Дякона, изработиха постер със снимки, оцветяваха и рисуваха картини.
*******
Учениците от трите групи ЦДО 1 клас отдадоха почит към Апостола с песни, стихотворения, изработиха книжки, рисунки и плакати с информация за него!
*******
Вълнуваща драматизация на разказа "Апостолът в премеждие" пресъздадоха третокласници пред ученици от 2 а клас.
Оживяха образите на Левски, Али чауш, Ковачев и чирак-бръснар. С актьорско майсторство децата претвориха случката в Илчовото кафене. Няма как да не помнят завинаги този разказ за неустрашимостта и хладнокръвието на Дякон Левски. Поклон, Апостоле!
 *******
-Бате, кой е тоя
синеок герой?
-Левски, мило братче,
се нарича той...
Автор: Цветан Ангелов
Днес, 151 години след гибелта му, Левски оживя в ОУ "Пенчо Славейков". Той разказа на учениците от начален етап за своите идеали, вярвания и дела. 
Те от своя страна му разказаха какво са научили за него. Левски остави своите завети на децата - да се борят за свобода и независимост дори във мирни времена!
 *******
Седмицата посветена на Васил Левски бе отбелязана със съвместен урок между 1 "а" и 4"а" клас с класни ръководители Деница Атанасова и Красимира Димитрова. Учениците четоха разкази за живота и делото на Дякона.
Изработиха книгоразделители със знамето и лика му. Рецитал, песни и викторина показаха и допълниха техните знания. Почетоха паметта на героя и показаха, че делото и героизмът му няма да бъдат забравени.
 
 
 
 
 
Сподели: